ua en ru

В Ірані повідомили, при яких умовах можуть вийти з ядерного угоди

В Ірані повідомили, при яких умовах можуть вийти з ядерного угоди Фото: заступник Міністра закордонних справ Ірану Аббас Арагчи (flickr.com unisgeneva-1)

Іран вийде з СВПД за умови, що витрат від угоди більше, ніж вигоди

Заступник Міністра закордонних справ Ірану Аббас Арагчи повідомив, що Тегеран може вийти з угоди про Спільний комплексний план дій (СВПД). Про це повідомляє Tasnim.

"Якщо Іран зрозуміє, що витрат від СВПД більше, ніж вигоди, він, не вагаючись, вийде з угоди", - заявив заступник міністра.

За словами Арагчи, Тегеран буде слідувати СВПД тільки якщо він буде давати республіці якісь переваги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник Міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчи заявив, що США намагаються вийти з ядерної угоди, переклавши на Тегеран всю відповідальність за зрив угоди щодо ядерної програми.

За його словами, новий законопроект накладає санкції на Іран під приводом прав людини, тероризму, ракетної програми та будь-яких виправдань, які не пов'язані з ядерною зброєю. Також санкції є спробою відлякати окремих людей від ведення бізнесу з Іраном.

заступник Міністра оголосив, що Іран підготує контрзаходи у відповідь на санкції США, додавши, що відповідь буде "помилковим" і "продуманим" і не дозволить Вашингтону підштовхнути Тегеран до порушення угоди.