ua en ru

В Ірані стався землетрус силою 6 балів

В Ірані стався землетрус силою 6 балів Фото: землетрус (vycherpno.ck.ua)

Інформація про потерпілих не повідомлялась

На заході Ірану сьогодні, 11 грудня, стався землетрус магнітудою 6,0. Про це повідомляє Reuters з посиланням на державні ЗМІ.

Повідомляється, що центр землетрусу знаходився недалеко від міста Эзгеле. Поштовхи також відчувалися в найбільшому місті в цьому районі - Керманшахе.

Нагадаємо, 12 листопада в 103 кілометрах від іракського міста Сулейманія, недалеко від іранського кордону, стався землетрус магнітудою 7,3. Число жертв в результаті землетрусу на кордоні Ірану і Іраку зросла до 530 чоловік. Згідно з інформацією видання, число постраждалих в даний час складає 7 460 осіб.

Крім того, 1 грудня на південному сході Ірану, в провінції Керман зафіксована серія підземних поштовхів, магнітудою 6,0. В результаті землетрусу постраждали не менше ніж 42 людини. Епіцентр підземних поштовхів знаходився в 58 км від міста Кермана з населенням близько 821 тис. осіб. Глибина епіцентру першого підземного поштовху потужністю 6,0 становила 10 км.

"Землетрус зруйнував будинки у восьми селах, але досі не було смертельних випадків", - сказав місцевий чиновник державному телебаченню.