ua en ru

Іран веде переговори про закупівлю 45 санітарних гелікоптерів у Airbus

Іран веде переговори про закупівлю 45 санітарних гелікоптерів у Airbus Фото: авіакомпанія Airbus (airbus.com)

Також у країні мають намір провести тендер на закупівлю трьох пошуково-рятувальних гвинтокрилів

Іранський уряд веде переговори з авіабудівної компанією Airbus про придбання 45 санітарних гелікоптерів. Про це заявив заступник міністра транспорту Ірану Ашгар Фахрі Кашан, передає Financial Trubine.

"Міністерство охорони здоров'я (Ірану) планує замовити 45 вертольотів HEMS, переговори про купівлю веде Міністерство транспорту (Ірану)", - зазначив заступник міністра.

За його словами, портові служби і морські організації також мають намір провести тендер на закупівлю трьох пошуково-рятувальних гвинтокрилів.

Нагадаємо, в кінці грудня 2016 року влада Ірану підтвердила укладення контракту про купівлю в Airbus 100 пасажирських літаків на суму 18 млрд доларів. Лайнери буде передано головній державній авіакомпанії Iran Air. Зокрема Іран придбав у авіабудівної компанії 46 - A320, 38 - A330 і 16 - A350. У договір з Іраном також увійшла підготовка пілотів.

Крім того, в червні 2016 року стало відомо, що Іран планує придбати в американської компанії Boeing 100 пасажирських літаків на суму 25 млрд доларів. У вересні 2016-го сторони підписали угоду, а уряд США схвалив її. Однак у листопаді того ж року палата представників конгресу США заблокувала продаж повітряних суден для Ірану. Своєю чергою Білий дім заявив, що накладе вето на законопроект конгресменів.