ua en ru

Іран пригрозив виходом з ядерної угоди в разі нових санкцій США

Іран пригрозив виходом з ядерної угоди в разі нових санкцій США Фото: Хасан Рухани (flickr.com/un_photo)

Президент Ірану заявив, що США "нехороший партнер"

Президент Ірану Хасан Роухани заявив у вівторок, 15 серпня, що країна може вийти з угоди щодо ядерної програми, якщо Сполучені Штати продовжать вводити нові санкції. Про це повідомляє AFP.

"Невдалий досвід санкцій і стримування привів їх попередні адміністрації за стіл переговорів. Якщо вони хочуть повернутися до цієї практики, визначено в короткий час - не тижні чи місяці, а в масштабі годин і днів - ми повернемося до нашої колишньої ситуації", - сказав президент Ірану.

У своєму виступі перед парламентом Роухани також заявив, що президент Америки Дональд Трамп показав світові, що Вашингтон "нехороший партнер".

За його словами, протягом останніх місяців світ став свідком, що США, в доповнення до постійного і повторюваного порушення обіцянок щодо спільного всеосяжного плану дій (СВПД), проігнорували кілька інших угод і показали своїм союзникам, що США не є ні хорошим партнером, ні надійної стороною в переговорах.

Нагадаємо, раніше заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Арагчи повідомив, що Тегеран може вийти з угоди про Спільний комплексний план дій (СВПД).

"Якщо Іран зрозуміє, що витрат від СВПД більше, ніж вигоди, він, не вагаючись, вийде з угоди", - заявив заступник міністра.