ua en ru

Іран підкреслює необхідність спільної розробки прикордонних родовищ нафти з Іраком

Ірану необхідно спільно з Іраком активно розробляти прикордонні родовища нафти. Про це заявив міністр нафтової промисловості Ісламської Республіки Роста Касемі на зустрічі з підрядниками, передає "Сіньхуа" з посиланням на місцеві ЗМІ.
На думку Косемі, Тегеран повинен збільшити бюджет, відведений на розробку родовищ. "Ірану потрібні більше 50 млрд дол. для досягнення цілей, намічених у 20-річному плані розвитку іранської економіки", - заявив міністр.
Раніше в цьому місяці виконавчий директор іранської національної нафтогазової компанії Central Oil Fields Company Мехді Факур заявив про готовність Ісламської Республіки підписати угоду з Іраком про спільну розробку родовищ прикордонних, так як подібна угода допоможе обом країнам значно збільшити вироблення нафти.
Варто зазначити, що Ірак та Іран спільно володіють 23 родовища в прикордонних регіонах. Нагадаємо, раніше цього року Тегеран і Багдад домовилися про створення спеціальних комітетів, основним завданням яких є допомога при оформленні угод між підрядниками обох країн.