ua en ru

Іран планує збільшувати ракетний потенціал всупереч санкціям

Іран планує збільшувати ракетний потенціал всупереч санкціям Фото: Іран планує збільшувати ракетний потенціал всупереч санкціям

США вчора ввели нові санкції проти Ірану

Іран буде і далі збільшувати ракетний потенціал країни, незважаючи на нові санкції з боку Сполучених Штатів Америки (США). Про це заявив офіційний представник МЗС Ірану Хуссейн Джабер Ансарі на своєму щотижневому прес-брифінгу, передає телеканал Press TV.

"Ми будемо реагувати на подібні пропагандистські трюки і заборонені заходи більш активно, а також будемо підвищувати нашу обороноздатність і національну безпеку", - заявив він.

Нагадаємо, вчора, 17 січня, Сполучені Штати Америки ввели нові санкції відносно ряду осіб і організацій, пов'язаних з ракетною програмою Ірану.

Санкції забороняють будь-які фінансові операції з певними компаніями та особами, а їх активи в США і в американських банках повинні бути заморожені. Причому в списку вказані не тільки іранські підприємства. Зокрема, туди потрапили зареєстрована в Гонконзі компанія Anhui Land group З., Limited і компанії з ОАЕ Candid general trading LLC і Mabrooka trading co L. L. C.

Раніше США і ЄС оголосили про зняття санкцій з Ірану у зв'язку з реалізацією угод щодо ядерної програми. Таким чином, з Ірану зняті тільки економічні і фінансові санкції, пов'язані з його ядерною програмою.