ua en ru

Ірак і Туреччина почали військові маневри на спільному кордоні після курдського референдуму

Ірак і Туреччина почали військові маневри на спільному кордоні після курдського референдуму Фото: референдум в Іраку (twitter.com RudawEnglish)

Багдад і Анкара проводять спільні військові навчання

Ірак і Туреччина почали військові маневри на спільному кордоні після курдського референдуму про незалежність регіону. Про це повідомляє DW.

"Ірак і Туреччина у вівторок, 26 вересня, почали спільні військові навчання на іраксько-турецькому кордоні. Маневри стартували на наступний день після референдуму про незалежність, який відбувся в іракському Курдистані 25 вересня", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, командувач іракського війська генерал-майор Отман аль-Ганмі назвав навчання "масштабними". Подробиці маневрів він не повідомив.

Наголошується, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 26 вересня пригрозив застосувати "всі можливості" - економічні, оборонні, військові, - у відповідь на дії курдського регіонального уряду.

На його думку, уряд Курдистану може втягнути регіон "етнічну міжусобну війну". Напередодні Ердоган вже погрожував перекрити нафтопровід, з допомогою якого з півночі Іраку транспортується нафта за кордон.

Так, референдум про незалежність не є зобов'язуючим. В курдському регіональному уряді хочуть використовувати його як аргумент у переговорах з центральним урядом у Багдаді про відокремлення регіону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Іраку виключає переговори про можливе відділення Курдистану, після того, як референдум продемонстрував рішучу підтримку незалежності.