ua en ru

Ірак скасував міжнародні рейси в курдську столицю після референдуму про незалежність

Ірак скасував міжнародні рейси в курдську столицю після референдуму про незалежність Фото: референдум в Курдистані (twitter.com RudawEnglish)

Всі міжнародні рейси повинні бути припинені з п'ятниці

Ірак скасував всі міжнародні рейси в столицю Курдської регіональної автономії Ербіль після проведення референдуму, у ході якого більшість курдів проголосувало за незалежність. Про це повідомляє The Independent.

Зазначено, що всі міжнародні рейси повинні бути припинені з п'ятниці.

Відзначається, що наказ центрального уряду Іраку посилює тиск на скасування результатів референдуму про незалежність, що пройшов цього тижня, в якому 93% проголосували за незалежність і відділення від Іраку.

Очікується, що внутрішні рейси в столицю та інші міста будуть здійснюватися в звичайному режимі.

Також повідомляється, що регіональні перевізники, такі як Qatar Airways, EgyptAir та Middle East Airlines з Лівану, вже проінформували пасажирів про те, що польоти з п'ятниці будуть скасовані до 1 жовтня на прохання Управління цивільної авіації Іраку.

Нагадаємо, як повідомлялося, майже 92% виборців в іракському Курдистані на референдумі підтримали незалежність регіону. Зазначалося, що за незалежність проголосували 91,83% виборців, проти - 8,17%. За даними ЗМІ, всього на референдумі проголосували 3,44 млн осіб.