ua en ru

Британська газета Telegraph склала рейтинг найбільш невдалих прогнозів

IPhonе потрапив до списку найбільш невдалих прогнозів, складеному лондонсокй газетою Telegraph. Редакція видання зібрала 7 найгучніших пророкувань, які так і не справдилися, повідомляє " Росія 24".

IPhonе потрапив до списку найбільш невдалих прогнозів, складеному лондонсокй газетою Telegraph. Редакція видання зібрала 7 найгучніших пророкувань, які так і не справдилися, повідомляє " Росія 24".

Крах фондового ринку

Американський економіст Ірвінг Фішер впевнено прогнозував, що "акції досягнуть максимально рівня і залишаться на ньому" , в 1929 р. На жаль, представник неокласичного напряму в економічній науці зробив цю заяву лише за три дні до краху фондового ринку. Навіть після краху і що послідувала Великої депресії Фішер продовжував обіцяти інвесторам швидкий підйом ринку.

iPhone

Усього за кілька місяців до появи першого iPhone в 2007 р. глава Microsoft Стів Балмер заявив: "У iPhone немає ніяких шансів отримати значну частку ринку. Ніяких шансів". Однак тільки в 2007 р. Apple продала більше 116 млн iPhone. Незважаючи на це, Балмер зберіг свій пост в Microsoft. Лише минулого місяця було оголошено про його майбутню відставку.

Проблема нового тисячоліття

Протягом кількох років до настання нового тисячоліття, експерти запевняли, що як тільки годинник проб'є 12 годин 31 грудня 1999 р., у світі почнеться хаос. Заступник міністра оборони США Джон Хамр передбачав "електронний еквівалент Ель- Ніно".

Масова істерія пояснювалася тим, що комп'ютерні системи могли визначати дату по двох останніх цифр ("77" комп'ютери розуміли як "1977" ) , а це означає, що "00" обіцяв стати причиною технічного штопора. Для розробки програм, які могли вирішити проблему 2000 (Y2K), були витрачені мільярди доларів.

Проте все це не знадобилося, нове тисячоліття не викликавши серйозні неполадки в комп'ютерних системах.

Група "Бітлз"

У 1962 р. Decca Records прослухала пісні у виконанні гурту " Бітлз" і відмовила музикантам в контракті. Керівник звукозаписної компанії заявив менеджерові "ліверпульської четвірки" Брайану Епстайну, що "Бітлз" не має майбутнього в шоу -бізнесі".

"Групи вийшли з моди, особливо квартети" , - додав представник Decca Records.

онлайн торгівля

У 1966 р. журнал Time спробував уявити світ 2000 Серед численних пророкувань видання написало наступне: "Дистанційний шопінг не має майбутнього, оскільки жінкам подобається виходити з дому і чіпати своїм руками товар, що купується".

Однак Time помилився. Сьогодні онлайнова торгівля , послугами якої щодня користуються сотні мільйонів людей, стала реальним конкурентом традиційних магазинів.

Катастрофа " Титаніка"

Філіп Франклін, віце -президент побудувала "Титанік" компанії White Star Line, стверджував, що корабель непотоплюваний : "Титанік" не може потонути. Він непотоплюваний і нічого не загрожує його пасажирам". Коли він дізнався про катастрофу корабля, він сказав: "Я не розумію, як це могло статися".

Крім Франкліна подібне пророцтво зробили багато інших, в тому числі капітан "Титаніка".

Великий шторм

Легендарний британський метеоролог Майкл Фіш в 1987 р. заспокоїв телеглядачів телеканалу ВВС у зв'язку з можливим ураганом. "Не хвилюйтеся. Нікого урагану не буде", - весело заявив Фіш. Однак через кілька годин на Великобританію обрушився вітер зі швидкістю 200 км на годину. В результаті негоди загинуло 19 осіб, а матеріальний збиток перевищив 1,8 млрд фунтів.