ua en ru

іРhone 5S: Apple завтра представить новий гаджет

Apple завтра проведе презентацію своїх новинок. Американський виробник покаже бюджетну версію смартфону іРhone 5, а також оновлену операційну систему іOS7. Експерти ринку чекають від Apple укладення нових договорів про співпрацю з крупними дистриб'юторами для виходу до Азії.

Apple завтра проведе презентацію своїх новинок. Американський виробник покаже бюджетну версію смартфону іРhone 5, а також оновлену операційну систему іOS7. Експерти ринку чекають від Apple укладення нових договорів про співпрацю з крупними дистриб'юторами для виходу до Азії.

Презентація нової моделі іРhone 5S та її спрощеної бюджетної версії іРhone 5С відбудеться 10 вересня в штаб-квартирі компанії Apple в Каліфорнії, США. Китайський сайт CTechCN раніше повідомив, що дістав доступ до даних про реальні характеристики в новому поколінні іРhone. За даними ресурсу, в смартфоні з'явиться сканер відбитків пальців на кнопці "Додому", а сама кнопка позбудеться прямокутної маркировки. Крім того, пише видання, пристрій буде оснащено чіпом A7, який буде приблизно на третину продуктивнішим, ніж процесор в iРhone 5. Розрішення основної камери залишиться тим самим, а саме 8 мегапікселів, проте у смартфоні з'явиться спалах, що складається з двох LED-діодів, відзначає сайт. Разом з новим смартфоном буде представлена і кардинально оновлена операційна система іOS7.

За інформацією CNN Money, бюджетна версія іРhone 5С буде випущена у пластикових корпусах різних квітів. Вартість смартфону складе приблизно 400 дол.

Також очікується, що Apple встановить на нові іРhone своє власний радіододаток, який складе конкуренцію тому вже існуючому в Apple Store додатку Pandora. Суть даної програми полягає в тому, що Pandora створює віртуальні радіостанції, що працюють з урахуванням музичних переваг користувача. На даний момент в іТunes встановлена програма Genius, яка здатна логічно передбачити, яку музику людині захочеться послухати далі. Передбачувана конкуренція з додатком Pandora демонструє готовність Apple працювати з новою аудиторією.

Раніше також повідомлялося, що компанія Apple тестує нові іРhone з великими екранами - з діагоналлю від 4,8 до 6 дюймів. Втім, тоді прес-секретар компанії відмовився коментувати цю заяву.

Разом з тим експерти чекають укладення год між корпорацією Apple і крупними дистриб'юторами, що працюють на азіатських ринках. Зокрема, мова йде про компаніях NTT Docomo і China Mobile. В кінці минулого тижня з'явилася інформація про те, що Apple близька до угоди про постачання нових iРhone з найбільшим стільниковим оператором Японії - NTT Docomo. Два інших місцевих провайдера - Softbank і KDDI - вже працюють з продукцією Apple.

Експерти відзначають, що контракти з China Mobile і NTT Docomo допоможуть компанії істотно розширити свою присутність на ринку за рахунок Азіатського регіону.