ua en ru

Інвестори високо цінують компанії, що працюють за міжнародними стандартами, - Йохан Бастін

Інвестори високо цінують компанії, що працюють за міжнародними стандартами, - Йохан Бастін Фото: ДТЕК

Для іноземного інвестора дуже важливо, чи відповідає корпоративна структура компанії міжнародним стандартам прозорості та звітності. Таку думку в ході виступу на І-му Міжнародного форумі корпоративних директорів висловив Йохан Бастін, член наглядових рад, незалежний директор ДТЕК, керуючий партнер Iveaghouse Capital Investment Advisors.

"Компанії, в яких система корпоративного управління заснована на принципах прозорості, підзвітності, прихильності відповідального інвестування та суворого дотримання принципів ESG, мають більш високу капіталізацію, є більш привабливими для інвестування. Інвестори високо цінують компанії, що працюють за міжнародними стандартами, з прозорою фінансовою звітністю", - зазначив Йохан Бастін.

У ході дискусії Марина Петров, заступник директора ЄБРР, зазначила, що, незважаючи на складну ситуацію в українській економіці, компаніям, у тому числі державним, варто інвестувати в корпоративне управління, оскільки це вкрай важливо з точки зору довгострокового планування, перспектив розвитку і істотно спрощує доступ до зовнішнього фінансування

Учасники Форуму обговорили ключові принципи корпоративного управління, зони відповідальності, роль і функції незалежних директорів у наглядових радах. Організатором І-го Міжнародний форуму корпоративних директорів, який проходить у Києві 6 грудня 2016 р., виступили Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ).

Раніше повідомлялося, що Мінекономіки України доручено затвердити критерії та порядок створення наглядових рад з більшістю незалежних директорів у державних компаніях.