ua en ru

Інвестори України стурбовані темпом антикорупційних реформ, - Всесвітній банк

Інвестори України стурбовані темпом антикорупційних реформ, - Всесвітній банк Фото: Фарук Кхан (WorldBank.org)

Всесвітній банк закликає Україну завершити розпочаті реформи

Макроекономічну стабільність України забезпечить завершення розпочатих реформ у сфері боротьби з корупцією та банківському секторі, однак інвестори стурбовані їхніми темпами. Про це повідомив провідний економіст Всесвітнього банку, керівник програм щодо Білорусі, Молдови та України Фарук Кхан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Інвестори стурбовані динамікою і темпом основних реформ в Україні. А також тим, що програма з МВФ досі не затверджена. Також є стурбованість через можливі ризики в світлі майбутніх виборів", - додав він.

Він наголосив, що Всесвітній банк закликає Україну завершити розпочаті реформи. Зокрема мають бути завершені реформи у сфері боротьби з корупцією, заходи у сфері приватизації державних підприємств, реформування державних банків.

"Звичайно дуже важливо завершити реформи, які були розпочаті. Це буде потужним сигналом для партнерів і інвесторів. Це дозволить зберегти макроекономічну стабільність", - заявив Кхан.

Нагадаємо, у березні Міжнародний валютний фонд (МВФ) не включив Україну до списку країн, що розвиваються з низьким доходом. У Фонді вважають, що зниження доходів в Україні є тимчасовим і в основному відображає вплив збройного конфлікту.