ua en ru

Інвестори з США планують вкласти понад 1 млрд дол. у відновлювальну енергетику України

Інвестори з США планують вкласти понад 1 млрд дол. у проекти з розвитку виробництва тепла та електроенергії з використанням біомаси в України. Про це заявив генеральний директор центру досліджень енергетики EIRCenter Олександр Харченко під час виставки POWER GEN у США, передає прес-служба центру досліджень.

За результатами представленого американським учасникам енергетичного ринку аналізу, Україна має потенціал до використання щорічно понад 50 млн т рослинної біомаси. При цьому значно зросте якість поставки тепла та електрики українським споживачам за рахунок встановлення нового обладнання та суттєвого, більше ніж на 50% скорочення споживання російського газу.

"Верховна Рада та уряд України активно підтримують розвиток виробництва теплової та електричної енергії з використанням біомаси як основного палива. Це відкриває шлях до енергетичної безпеки України з одночасним використанням найсучасніших технологій - що, крім іншого, створює базу для розвитку українського енергетичного машинобудування", - заявив в ході свого виступу Андрій Павелко, голова підкомітету з питань електроенергетики комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

В ході презентації американським інвесторам та енергетикам були також представлені для співпраці проекти з модернізації котелень у рамках приватно-державного партнерства компанії Straw energy. До модернізації планується близько 160 об'єктів в межах Житомирської області України.