ua en ru

Інвестор Мобіус прогнозує переорієнтацію інвестицій від криптовалют на золото, - Bloomberg

Інвестор Мобіус прогнозує переорієнтацію інвестицій від криптовалют на золото, - Bloomberg Фото: відомий інвестор передбачає обмеження операцій з криптовалютами (twitter.com-Mark Mobius)

Урядовці побоюються використання токенів для фінансування тероризму

Попит на золото зросте після посилення тиску на кріптовалюти з боку влади різних держав світу. Про це заявив відомий інвестор, голова правління Templeton Emerging Markets Group Марк Мобіус, передає Bloomberg.

На думку експерта, обіг та створення криптовалют вже стають неконтрольованими, що знижує довіру до урядів ним і негативно впливає на курс криптовалют.

"Люди мають потребу в засобах платежу, але таких, яким вони можуть довіряти. Прямо зараз з рівнем довіри все добре - люди продають і купують биткоины, вони вважають цей ринок нормальним, але настане день, коли уряди візьмуть жорсткі заходи, і ви побачите, що валюти почнуть падати", - пояснив Мобіус.

При цьому, в такій ситуації найбільш передбачуваним і контрольованим активом залишиться золото, яке в підсумку знову приверне увагу інвесторів.

"Можна буде спостерігати повернення до золота, бо інвесторів почне цікавити, чи можна дійсно довіряти цим валют", — сказав Мобіус.

Нагадаємо, НБУ створить робочу групу для аналізу правового статусу Bitcoin.