ua en ru

Інвестиції на 1,5 трлн дол. під загрозою через ціни на нафту, - Bloomberg

Інвестиції на 1,5 трлн дол. під загрозою через ціни на нафту, - Bloomberg Фото: інвестиції в нафтові проекти на 1,5 трлн дол. можуть зірватися

Падіння ціни на нафту поставило під загрозу інвестиції в нафтові проекти по всьому світу

У результаті зниження ціни на нафту більш ніж на 50% за останній рік під загрозою зриву інвестиції в нафтові проекти на 1,5 трлн дол. , передає агентство Bloomberg.

"Пропоновані проекти, включаючи сланцеві в Північній Америці, зараз виглядають недоцільними, або можна сказати, нерентабельними, при ціні 50 доларів за барель. Таким чином, ці інвестиції знаходяться під загрозою", - вважає керівник служби досліджень видобутку Wood Mackenzie Джеймс Вебб.

Аналітики Wood Mackenzie вважають, що падіння цін на нафту більш ніж на 50% за останній рік зробило нерентабельними проекти у видобувному секторі на суму до 1,5 трлн дол. і може призвести до скорочення інвестицій у галузі на 30%.

За їхньою оцінкою, в 2015-2016 рр. нафтовидобувні компанії зменшать обсяг капітальних витрат на 220 млрд дол., тоді як у липні прогнозувалося зниження на 0 млрд.

За прогнозами аналітиків, до 2015 р. схвалення отримають лише 6 проектів з видобутку нафти, в наступному - близько 10.

Нагадаємо, раніше один з найбільших в світі інвестиційних банків Goldman Sachs допустив збереження низьких цін на нафту протягом 15 років.