ua en ru

Інвестиції ЄАБР в інфраструктурні проекти складають більше 780 млн дол

Інвестиції Євразійського банку розвитку (ЕАБР) в інфраструктурні проекти складають більше 780 млн дол. Про це заявив заступник голови правління ЄАБР Геннадій Жужлєв, повідомляє прес-служба банку.

"В даний час частка проектів у сфері транспорту і транспортної інфраструктури складає майже чверть (24,9%) всього інвестиційного портфеля ЄАБР. До таких проектів банку в Росії Жужлєв відніс проекти будівництва Тихвінського вагонобудівного заводу, створення регіонального літака Sukhoi Superjet-100, реконструкції аеропорту "Пулково", створення залізничної інфраструктури для розробки Ельгінського вугільного родовища в Якутії, будівництва мережі автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій в рамках програми ВАТ "Газпром" і проект з розвитку ринку вантажних перевезень за рахунок передачі в лізинг транспортним компаніям вантажних вагонів, а також в Білорусі - будівництво "Осиповицького вагонобудівного заводу". Сума інвестицій банку в ці проекти перевищує 780 млн дол.".

Євразійський банк розвитку є міжнародною фінансовою організацією, заснованою Росією і Казахстаном в січні 2006 року. Статутний капітал ЄАБР перевищує 1,5 млрд. дол.