ua en ru

ГПУ повідомила про підозру екс-голові Держлісагенства часів Януковича

ГПУ повідомила про підозру екс-голові Держлісагенства часів Януковича Фото: ГПУ

Вживаються процесуальні заходи для оголошення підозрюваних у розшук та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів України, який обіймав цю посаду за часів режиму Віктора Януковича. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ та управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України за результатами тривалого ефективного досудового розслідування, в тому числі за допомогою правоохоронних органів іноземних держав в рамках міжнародно-правового співробітництва, зібрано достатньо доказів та 23.05.2016 повідомлено про підозру колишньому Голові Державного агентства лісових ресурсів України, який обіймав цю посаду за часів режиму В. Януковича, та його дружині за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України", - йдеться у повідомленні.


Розслідуванням встановлено, що колишній високопосадовець за попередньою змовою зі своєю дружиною та іншими невстановленими особами у 2011-2014 роках систематично одержували неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів від іноземних суб’єктів підприємницької діяльності за отримання можливості закупівлі в Україні деревини та лісопродукції на загальну суму понад 140 млн грн, які у подальшому були легалізовані через схему використання підконтрольних офшорних компаній.

Вжитими заходами, у тому числі в рамках міжнародного співробітництва, вдалося виявити вказані рахунки та надалі арештувати грошові кошти, одержані злочинним шляхом у сумі понад 3 млн доларів США.

На даний час вживаються процесуальні заходи для оголошення підозрюваних у розшук та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Одночасно встановлюються всі причетні до вчинення вказаних злочинів, в тому числі колишні високопосадовці.

В подальшому буде вирішено питання про спеціальне досудове розслідування стосовно підозрюваних.

Варто зазначити, що за часів президентства Віктора Януковича посаду голови Держлісагенства обіймав Віктор Сивець.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України постанови рішення про звільнення керівника Державного агентства лісових ресурсів України Олександра Ковальчука.