ua en ru

Інтерпол відмовився оголошувати Кузьміна в міжнародний розшук

Інтерпол відмовився оголошувати в міжнародний розшук колишнього першого заступника генерального прокурора України та екс-заступника секретаря РНБО Рената Кузьміна. Про це йдеться у листі керівника робочого апарату Укрбюро Інтерполу Василя Неволі, адресованому першого першому заступникові керівника ГУБОЗ Євгену Малинко.

"Офіс з юридичних питань генерального секретаріату Інтерполу прийшов до висновку, що справа за підозрою Кузьміна Р. Р. має політичний характер і підпадає під статтю 3 статуту Інтерполу", - йдеться в документі.

Як повідомляють деякі ЗМІ, кримінальне провадження стосовно Рената Кузьміна могло бути порушено у зв'язку з його останніми заявами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і причетності до нього екс-Президента України Леоніда Кучми.

Нагадаємо, в травні 2014 р. головне слідче управління Генеральної прокуратури України розпочало досудове розслідування за фактом організації в 2010 році колишнім першим заступником Генпрокурора Ренатом Кузьміним незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і підбурювання судді Печерського суду столиці до обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту.

Інтерпол відмовився оголошувати Кузьміна в міжнародний розшук

За матеріалами інтернет-видання "Обозреватель"