ua en ru

Інтерпол екстрадував зі Словаччини в Україну злочинця, якого розшукували за розбій

Інтерпол екстрадував зі Словаччини в Україну злочинця, якого розшукували за розбій Фото: Інтерпол

Співробітники Інтерполу екстрадували зі Словаччини в Україну злочинця, який розшукувався за розбійний напад у Дніпропетровську в 2015 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Дніпропетровській області.

"У травні 2005 року злочинець скоїв на території Самарського району. Дніпропетровська розбійний напад. Після вчинення кримінального злочину чоловік втік з України в Словаччину, де переховувався від правоохоронних органів, використовуючи підроблений паспорт громадянина Білорусі", - йдеться в повідомленні

У 2009 р. працівники Дніпропетровського відділення Українського бюро Інтерполу провели розшукові заходи, завдяки яким встановили місцезнаходження розшукуваного. Під чужим ім'ям він відбував покарання в Словаччині за вчинення іншого кримінального злочину.

"Завдяки експертним дослідженням щодо ототожнення особи за рисами зовнішності та відбитками пальців рук розшукуваного було ідентифіковано та підтверджено його особу", - повідомили в МВС.

В Україні зловмисник буде притягнутий до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, ГПУ просила РФ видати екс-нардепа Олександра Шепелєва, який підозрюється у привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.