ua en ru

Інтернет-компанія Yahoo почне звільняти співробітників з наступного тижня, - джерело

Інтернет-компанія Yahoo почне масові скорочення співробітників уже з наступного тижня, а тижнем пізніше оприлюднить план реструктуризації бізнесу. Передбачається, що штат співробітників буде скорочено в кілька етапів. В основному масштабні звільнення торкнуться підрозділу досліджень і розробок, маркетингу та PR, передає Reuters з посиланням на повідомлення в техноблог All Things Digital, який, у свою чергу, посилається на інформацію джерел.

В Yahoo дану інформацію не коментують.

Інформація про плановані масштабні звільнення в Yahoo вперше з'явилася на початку березня ц.р., проте до цих пір немає точних даних щодо того, скільки співробітників позбудуться своїх місць. За даними ЗМІ, мова йде про "тисячі" робочих місць. На кінець 2011 р. штат співробітників Yahoo налічував більше 14 тис. осіб, при цьому значна кількість розробників програмного забезпечення співпрацювали з компанією на контрактній основі.

Програма реструктуризації бізнесу повинна дозволити Yahoo, яка завершила IV квартал 2011 р. з виручкою у розмірі 1,32 млрд дол. (-13% порівняно з аналогічним показником 2010р.) подолати кризу: показники виручки падають, а конкуренти Google Inc. і Facebook поступово "відбирають" ринкову частку.

На початку січня 2012 р. компанію очолив Скотт Томпсон (екс-президент PayPal), який повинен повернути Yahoo на конкурентоспроможний рівень.

Yahoo! Inc. - одна з найбільших в США інтернет-компаній, володіє однойменним пошукачем. Штаб-квартира компанії розташована в Саннівейл, Каліфорнія. У січні 2011 р. Yahoo! покинув співзасновник компанії, колишній виконавчий директор Джері Янг, останнім часом перебував під вогнем критики акціонерів та інвесторів. Чистий прибуток Yahoo Inc. (За вирахуванням частки міноритаріїв) в 2011 р. знизилася на 14,8% - до 1,05 млрд дол. проти 1,23 млрд дол. за 2010 р. Виручка компанії в минулому році скоротилася на 21,2% - до 4,98 млрд дол. з 6,32 млрд дол. роком раніше.