ua en ru

Інтернет асоціація просить президента, Кабмін і силовиків роз'яснити нові санкції

Інтернет асоціація просить президента, Кабмін і силовиків роз'яснити нові санкції Фото: Інтернет асоціація України

В ІнАУ входить більше 190 суб'єктів, що надають телекомунікаційні послуги

Інтернет асоціація України (ІнАУ) запитала у президента, прем'єра, Служби безпеки україни та Державної служби спеціального зв'язку та захисту роз'яснень з приводу застосування методів введених проти низки інтернет-порталів санкцій. Про це повідомила прес-служба ІнАУ в опублікованому відкритому листі.

Зокрема, ІнАУ попросила інформацію, "чи на всіх операторів, провайдерів телекомунікацій, що надають послуги доступу до мережі інтернет в рамках держави, поширюються вимоги заборони надання послуг з доступу користувачам мережі інтернет до ресурсів або служб, визначених в санкції, або такий вид обмежувального заходу повинен виконуватися тільки юридичною особою, зазначеною у відповідному пункті додатка до Рішення РНБО".

Крім того, асоціація уточнила дату, з якої інтернет-провайдери зобов'язані здійснювати обмежувальні заходи у вигляді заборони надання послуг з доступу користувачам до ресурсами А також попросила уточнити види і межі відповідальності інтернет-провайдерів, встановлені чинним законодавством України, за невиконання заборони надання послуг з доступу

В даний момент, до складу ІнАУ входить більше 190 суб'єктів господарювання, які надають телекомунікаційні послуги, в тому числі послуги доступу до інтернету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву експерта Інтернет асоціації України, що на реалізацію указу президента України Петра Порошенка про заборону російських сайтів піде рік.