ua en ru

Інтерес до продажів нафтових ф'ючерсів Brent і Light Sweet сьогодні дещо послабшав

Інтерес до продажів нафтових ф'ючерсів Brent і Light Sweet сьогодні дещо ослаб. Станом на 14:45 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (жовтень) - 115,19 (+0,03) при діапазоні котирувань 113,63-115,39;

- Light, Sweet Crude Oil (жовтень) - 108,24 (-0,56) при діапазоні котирувань 106,75-108,36.

Інтерес до продажів нафтових ф'ючерсів пішов на спад через ослаблення побоювань щодо проведення військової операції США проти Сирії. Учасники ринку сьогодні зайняли вичікувальні позиції і утримуються від активних продажів в очікуванні подальшого розвитку подій.

Нафта WTI подешевшала з початку дня більш істотно, ніж нафта Brent, що технічно обумовлене майбутнім 2 вересня відсутністю торгової сесії на NYMEX в зв'язку зі святковим неробочим днем в США.

Так, 2 вересня у США федеральне свято відзначають День праці. Для нафтового ринку це свято традиційно знаменує закінчення активної фази автомобільного сезону в США і поступове зниження попиту на бензин.

Напередодні нафта на біржах вперше за три дні трохи подешевшала, проте ціни на нафтові ф'ючерси істотно не змінилися.

За підсумками торгів 29 серпня ціни на нафтові ф'ючерси знизилися на 1,2%, після того як за попередні два дні (28 та 27 серпня) ціна нафти Brent виросла майже на 6 дол./бар. (+5,3%), а ціна нафти WTI (Light Sweet) підвищилася більш ніж на 4 дол. (+3,9%).