ua en ru

Інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів на четвертий день ралі послабшав

Інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів на четвертий день ралі дещо послабшав. Станом на 14:55 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (липень) - 106,95 (-0,16) при діапазоні котирувань 106,63-107,88;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 91,21 (+0,35) при діапазоні котирувань 90,86-91,99.

Напередодні ціни на нафтові ф'ючерси після трьох днів зростання відіграли своє падіння майже наполовину і досягли максимальних значень за чотири торговельних дні, через що інтерес до покупок дещо послабшав.

Разом з тим позиції американського долара на ринку FOREX залишаються досить стабільні. Індекс долара для шести провідних світових валют, незважаючи на помітні коливання, тримається вище позначки 82 пункту, що перешкоджає активним покупкам нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

На відкритті сьогодні після закінчення триденного уїк-енду фондових торгів в США очікується зростання провідних індексів. Напередодні публікації даних за травень за рівнем споживчої довіри в США аналітики прогнозують підвищення даного індикатора до 70 пунктів проти 69,2 пункту місяцем раніше.

Нагадаємо, ралі на нафтовому ринку почалося 24 травня, після того як за підсумками торгів 23 травня офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) впала до свого майже семимісячного мінімуму, встановившись нижче 90 дол./бар., а офіційна ціна нафти Brent вперше приблизно за п'ять місяців встановилася нижче 106 дол./бар.

Нагадаємо, ціна нафти BFOE досягла сьогодні максимального значення за чотири торгові дні - 107,74 дол./бар.