ua en ru

Інтерес інвесторів до американських активів росте через проблеми Європи, - Bank of America Merrill Lynch

Портфельні керівники найбільших інвестиційних фондів упевнені у відновленні світової економіки, свідчать дані опиту, проведеного аналітиками Bank of America (BOFA) Merrill Lynch. Проте через ризики дефляції в Європі і уповільнення економіки Китаю інвестори віддають перевагу американському ринку. Проблеми економіки Кіпру можуть лише підсилити негативне ставлення до європейських активів і понизити привабливість російського ринку. Про це пише "Комерсант-Україна".

Березневий опит портфельних керівників, проведений аналітиками Bank of America (BOFA) Merrill Lynch, продемонстрував різке зростання оптимізму інвесторів щодо долі світової економіки. В анкетуванні взяли участь 254 керівників, під управлінням яких знаходилися активи на суму 691 млрд дол. За даними опиту, число керівників, упевнених в тому, що в найближчих 12 місяців темпи економічного зростання прискоряться, на 61% перевищило число тих, хто чекає уповільнення світової економіки. Це найвищий показник з квітня 2010 року і в півтора рази вище за лютневий результат.

Основним драйвером зростання світової економіки, керівники портфелями називають темпи зростання економіки США, що прискорюються. В умовах прискорення економічного зростання зі всіх регіонів світу у США найбільш високі шанси забезпечити максимальний рівень корпоративних прибутків. "Вирішення американськими політиками проблеми "фіскального обриву", а також позитивна макроекономічна статистика сприяли зростанню оптимізму щодо перспектив американської економіки", - відзначає керівник портфелем Allianz Investments Олег Попов.

Тепер для 31% глобальних інвесторів серед основних ризиків на перше місце вийшла проблема дефляції в країнах єврозони. "Опит виявив відсутність консенсусу щодо ситуації в Європі - місцеві інвестори все більш оптимістично дивляться на перспективи регіону, тоді як глобальні інвестори вважають за краще проявляти стриманість", - відзначив стратег по європейських інвестиціях BOFA Merrill Lynch Джон Білтон. Виросли побоювання у інвесторів і щодо перспектив китайської економіки: 18% опитаних назвали головним ризиком інвестицій економіку країни, що різко просіла. Місяцем раніше такої думки дотримувалося удвічі менше число керівників.

Читайте також: Катар витратить 12 млрд дол. на скупку активів по всьому світі