ua en ru

Інтер - Шахтар: анонс півфіналу Ліги Європи

Інтер - Шахтар: анонс півфіналу Ліги Європи Фото: "Шахтар" може вдруге вийти у фінал (facebook.com/fcshakhtar)

Шанс для "гірників" вдруге вийти у фінал

"Шахтар" зустрінеться з "Інтером" в півфіналі Ліги Європи. Трансляція розпочнеться о 22:00, а дивитися матч можна на телеканалі "Футбол 1". Фаворитом букмекери вважають команду з Італії. Завдяки успіху "гірників" у турнірі Україна піднялася на 9 місце в таблиці УЄФА.

17 серпня 22:00
Дюссельдорф, стадіон "Дюссельдорф Арена"

Донецький клуб в цій Лізі Європи голосно заявив про себе, футболісти якого набрали чудову форму. Італійці своєю чергою будуть тиснути міццю.

"Гірники" спробують пробитися до другого у своїй історії фіналу турніру. У Кубку УЄФА-2008/09 донеччани за підсумками двох матчів здолали київське "Динамо". Та кампанія завершилася перемогою "Шахтаря" у змаганні. Удруге "помаранчево-чорні" вийшли до півфіналу вже Ліги Європи в сезоні 2015/16, але поступилися за підсумком двох матчів іспанській "Севільї".

Шлях в 1/2 фіналу

"Шахтар" на попередній стадії впевнено пройшов "Базель", розгромивши швейцарський клуб з рахунком 4:1. До цього команда Луїша Каштру здолала німецький "Вольфсбург" (2:1, 3:0) та португальську "Бенфіку" (2:1, 3:3).

"Інтер" також досить впевнено здолав опір німецького "Баєра" (2:1), іспанського "Хетафе" (2:0) та болгарського "Лудогорца" (2:0, 2:1).

Обидві команди починали сезон в Лізі чемпіонів, але не змогли подолати груповий етап.

Попередні зустрічі

Команди зустрічалися 15 років тому в останньому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів. У першій грі донецький клуб вдома поступився з рахунком 2:0, у другому матчі в Мілані команди грали без глядачів, оскільки італійський клуб відбував покарання за поведінку вболівальників у минулому єврокампанії. Поєдинок завершився внічию - 1:1.

Нинішній наставник "Інтера" Антоніо Конте вже протистояв "Шахтарю", але як головний тренер "Ювентуса" в груповому раунді Ліги чемпіонів - 2012/13 (1:1 в Турині і 0:1 в Донецьку).

Кадрова ситуація

Всі футболісти "Шахтаря" в строю і готуються до поєдинку. У команди Луїша Каштру дуже хороша лавка запасних.

"Інтер" не може розраховувати на хавбека Весіно та нападника Алексіса Санчеса, який травмував стегно в матчі з "Баєром". Втім, першого успішно заміняє Гальярдіні, а чилійця компенсує Лукаку та Мартінес.

Що буде далі

Вже визначився перший фіналіст Ліги Європи. Переможець сьогоднішньої пари зійдеться з "Севільєю", яка напередодні обіграла "Манчестер Юнайтед" з рахунком 2:1. Вирішальний матч відбудеться 21 серпня в Кельні.