ua en ru

"Інтер" підписав рекордсмена чемпіонату України

"Інтер" підписав рекордсмена чемпіонату України Фото: Генріх Мхітарян у таборі збірної Вірменії (facebook.com/FootballFederationofArmenia)

Два переходи в день відкриття літнього трансферного вікна зареєстрував міланський "Інтер". Зокрема, новачком команди став півзахисник Генріх Мхітарян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт Серії А.

Ростер "нерадзуррі" поповнився двома виконавцями. Окрім хавбека Мхітаряна, до міланців приєднався колишній голкіпер амстердамського "Аякса" Андре Онана.

Обидва футболісти перебралися до "Інтера" на правах вільних агентів. Мхітарян заради переходу відмовився від продовження контракту з "Ромою", де провів три сезони та тріумфував у Лізі конференції 2021/22.

У 2010-2013 рр. вірменин захищав кольори донецького "Шахтаря". Сезон 2012/13 він закінчив зі званням найкращого бомбардира української Прем'єр-ліги, оформивши 25 голів. Цей результат є рекордним для голеадорів чемпіонату України за всю історію.

Пізніше Мхітарян із перемінним успіхом виступав за дортмундську "Боруссію", "Манчестер Юнайтед" і лондонський "Арсенал". Натомість Онана на дорослому рівні виступав лише за "Аякс", першій команді якого віддав 6 сезонів.