ua en ru

Intel скоротив квартальний прибуток на понад 50%

Intel скоротив квартальний прибуток на понад 50% Фото: американська корпорація "Інтел" (Reuters)

За словами гендиректора "Інтел", виручка у II кварталі збіглася із прогнозами корпорації, а рентабельність виявилася кращою від очікувань

Чистий прибуток американської корпорації Intel, одного з найбільших у світі виробників електронних пристроїв і комп'ютерних компонентів, за підсумками II кварталу скоротився в річному вираженні на 50,8% - до 1,330 млрд доларів. Про це повідомили у прес-службі компанії.

Як зазначається, виручка корпорації за звітний період склала 13,533 млрд доларів, збільшившись на 2,56%.


Прибуток на акцію за II квартал склав 0,27 долара проти 0,55 дол. у 2015 році. Аналітики пророкували прибуток на рівні 0,53 дол. за акцію.

Прибуток на акцію в першому півріччі 2016 року склав 0,69 дол. проти 0,96 долара у 2015 за той же термін. Виручка корпорації за відповідний період склала 27,235 млрд доларів, збільшившись на 4,84%.

"Виручка у II кварталі збіглася з нашими прогнозами, а рентабельність виявилася кращою, ніж ми очікували", - заявив гендиректор Intel Брайан Кржаніч.

У квітні компанія Intel анонсувала скорочення 12 тисяч робочих місць, що становить приблизно 11% її штату по всьому світу. Витрати на реструктуризацію оцінюються у 5,1 млрд доларів. Як уточнив Кржаніч, половину плану з реструктуризації вже виконано.

Нагадаємо, Intel може розпустити свій центр розробки в Москві, де працює двісті з однієї тисячі співробітників корпорації в Росії.

Раніше повідомлялося, що американська "Інтел" може продати відділ по розробці рішень для захисту інформації Intel Security.