ua en ru

На Intel подали в суд через уразливість в системі безпеки процесорів

На Intel подали в суд через уразливість в системі безпеки процесорів Фото: Intel (newsroom.intel.com)

На компанію вже подали три позови

Тільки стало відомо, що всі процесори Intel x86-64x схильні до серйозної уразливості в системі безпеки, як в компанію подали три окремих судових процеси, передає Gizmodo.

Інформація про уразливість процесорів стала відома 2 січня 2018 року. Компанія повідомила, що устаненіе проблеми може спричинити за собою уповільнення роботи комп'ютерів з даними процесорами. Спробувавши впровадити виправлення, компанія Google заявила, що вплив на продуктивність її серверів спостерігається незначне.

Але не всі користувачі з цим згодні, що і призвело до позовів в трьох різних штатах США - Каліфорнії, Індіані та Орегоні. Всі три позивача вказують на уповільнення роботи процесорів, а також на те, що Intel не розкриває проблеми з уразливістю безпеки своєчасно. Незабаром Intel повідомила, що випустила оновлення для більшості процесорних продуктів, впроваджених протягом останніх 5 років.

Крім того, Intel вважає, що постраждати можуть всі процесори AMD, Qualcomm і ARM (Apple використовує архітектуру ARM на своїх пристроях iPhone і iPad).

Нагадаємо, в жовтні 2017 року компанія Intel презентувала новий процесор з підтримкою штучного інтелекту.