ua en ru

Intel купив компанію Aepona

Корпорація Intel вчора ввечері повідомила про придбання компанії Aepona, що спеціалізується на розробці програмного забезпечення для інтернет-провайдерів і постачальників хмарних сервісів. Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

За допомогою рішень Aepona інтернет-провайдери та оператори зв'язку впроваджують нові сервіси і управляють їх роботою.

Штаб-квартира компанії Aepona розташована в Ірландії, представництва компанії працюють в Белфасті і Дубліні, крім того Aepona має регіональні офіси в США та на Шрі-Ланці. Фінансові подробиці угоди не розголошуються.

"Операція дозволить Intel розширити експертизу в області побудови і створення майбутніх мереж і сервісів для роботи в них. Досвід Aepona, їх клієнтська база і репутація в галузі дозволить Intel прискорити інноваційний процес і розвиток технологій", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні Aepona створює програмне забезпечення, що дозволяє сервіс-провайдерам активніше відкрити їх мережі для сторонніх постачальників контенту і генерувати прибуток від цього. Продукти Aepona дозволяють створювати мережеві платформи з єдиним набором API-функцій, а крім того створюють рішення для поліпшеного управління мережевим ресурсом.

Читайте також: Новим гендиректором Intel стане Брайан Кржаніч