ua en ru

Інструктори з Канади навчать українських саперів за стандартами НАТО

Інструктори з Канади навчать українських саперів за стандартами НАТО Фото: канадські інструктори почали навчати українських саперів

Інструктори привезли захисні костюми роботів-саперів та інше спеціальне спорядження

У рамках підготовки особового складу Центру розмінування ЗСУ на базі в Хмельницькій обл. інструктори з Канади будуть навчати українських саперів за стандартами НАТО. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони України.

"Протягом курсу інструктори відділів підготовки та військовослужбовці загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв Центру розмінування будуть переймати досвід з методикою проведення занять та виконання завдань за стандартами НАТО від наших друзів - військовослужбовців Збройних сил Канади", - начальник Центру розмінування Володимир Родіков.

Повідомляється, що інструктори привезли в Центр розмінування захисні костюми роботів-саперів та інше спеціальне спорядження, яке перебуває на озброєнні Збройних сил Канади.

Програмою курсів підготовки також передбачена спільна робота українських і канадських інструкторів у навчанні 50 військовослужбовців ВСУ, які найближчим часом прибудуть у Центр на навчання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Яворівському полігоні стартують українсько-канадські військові навчання.