ua en ru

Інструктори бойовиків на Донбасі "працевлаштовуються" у бандформування в РФ, - розвідка

Інструктори бойовиків на Донбасі "працевлаштовуються" у бандформування в РФ, - розвідка Фото: військові РФ на Донбасі

У січні 11 інструкторів бойовиків втекли з Донбасу до Росії

Колишні військові інструктори бойовиків на Донбасі "працевлаштовуються" в організованих злочинних бандформуваннях в Російській Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Розчаровані пропагандистськими гаслами Кремля та дійсними реаліями “русского мира” колишні інструктори займаються активним пошуком “працевлаштування за фахом” в організованих злочинних бандформуваннях та російських приватних військових компаніях", - повідомляють у відомстві.

Як повідомляється, на початку року 11 російських інструкторів, які здійснювали підготовку фахівців військових спеціальностей, у т.ч. снайперів та саперів, самовільно залишили учбовий центр і виїхали на територію Росії через невдоволення низькою зарплатою і намаганням російського командування залучити їх до бойових дій, й, зокрема, до проведення диверсій проти Збройних сил України.

"Командування російських окупаційних військ уникає розголосу даної події через ймовірне зростання панічних настроїв в російському суспільстві та загрозу нових терористичних актів, вибухів, з’ясування стосунків зі стрільбою і суїцидом (як це було 8 січня ц.р. в Москві) психічно неврівноважених інструкторів-вбивць", - йдеться у повідомленні.

Крім того зазначається, що російські військові продовжують самовільного залишати передові позиції на окупованому Донбасі через небажання виконувати злочинні накази про обстріл мирного населення та приймати участь у бойових діях.

"11 січня військовослужбовець 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ Кірієнко (Кириенко) Віталій Юрійович, позивний “Херсон”, самовільно залишив пост на передовій позиції та, погрожуючи зброєю, заволодів транспортним засобом цивільної особи для втечі від переслідування", - йдеться у повідомленні.

Обстановка в районі проведення АТО станом на 12 січня Військовослужбовці ЗС РФ продовжують самовільного залишати перед...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 12 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російське командування на Донбасі приховало понад 20 випадків загибелі та каліцтва військових.