ua en ru

Інструкторів для патрульної служби України будуть готувати професіонали з ФБР, - Згуладзе

Інструкторів для патрульної служби України будуть готувати професіонали з ФБР, - Згуладзе

Вітчизняних інструкторів для підготовки працівників патрульної служби України будуть готувати професіонали з ФБР. Про це заявила перший заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Ека Згуладзе в ефірі "HromadskeTV".

"Ми дуже скоро будемо приймати перших наших іноземних інструкторів з тактичної підготовки. Перша група, яка приїжджає - вона з Америки", - повідомила Згуладзе.

На питання ведучого про те, чи будуть це службовці ФБР, вона відповіла: "В тому числі, але не тільки. Вони практикуючі правоохоронці за цим напрямом спеціальної підготовки з досвідом підготовки інструкторів для тактичної підготовки".
За словами Згуладзе, ця група американських інструкторів буде готувати українських інструкторів, які в свою чергу будуть готувати співробітників патрульної служби України.

"Для стійкості і тривалості нам потрібно готувати місцевих фахівців за всіма напрямами. Тому нам потрібно, щоб іноземці самі вчили, але паралельно готували і місцевих інструкторів, щоб на наступному етапі ми могли своїми силами і менышими витратами осилити ", - зазначила перший заступник глави МВС.

Нагадаємо, раніше Згуладзе повідомила, що претендентів у патрульну службу поліції будуть вчити тактиці інструктори з США.