ua en ru

Instagram почне розміщувати рекламу протягом року

Facebook, якій належить соціальна мережа Instagram має намір почати монетізацію ресурсу вже наступного року. 

Facebook, якій належить соціальна мережа Instagram має намір почати монетізацію ресурсу вже наступного року. Про це пише The Wall Street Journal , повідомляє "Росія 24".

Як заявила директор операційної діяльності Instagram Емілі Уайт "Є мета заробляти гроші в довгостроковій перспективі, але нас ніхто не змушує починати прямо зараз. Перед нами зараз стоїть завдання - інтегрувати маркетинг в майданчик і не втручатися в швидке зростання аудиторії сервісу".

Уайт заявила, що на даний момент основним пріоритетом є користувацька база і компанія буде робити все, щоб не порушувати темпів зростання аудиторії сервісу. У неділю стало відомо, що кількість користувачів Instagram досягла 150 млн осіб, при тому що всього півроку тому компанія повідомляла про 100 млн користувачів. Також у компанії повідомили, що більшість користувачів ресурсу, близько 60% - резиденти США.

Зараз керівництво Instagram проводить особисті зустрічі з усіма представленими в соцмережі великими брендами - від Coca - Cola до Ford. Штат компанії збільшився до 50 осіб, частина з яких займається укладанням контрактів з рекламодавцями.

У той час як більшість користувачів не надто люблять рекламні оголошення, часто введення банерів є резонною ціною безкоштовного використання сервісу. Крім того, якщо говорити про варіанти монетизації подібних сервісів, традиційна рекламна модель визнається найбільш успішною.

За словами Уайт, бренди зацікавлені, щоб фотографії в їх стрічці містили посилання на веб -сайт. Теоретично Instagram може продавати місця в пошуковій видачі сервісу за ключовими словами. Також у Instagram є функціонал 15 - секундних відеороликів, які також можуть сподобатися брендам в якості зручного формату розміщення реклами.