ua en ru

Іноземні банки застосовують до українських аграріїв політику подвійних стандартів, - ТАКО

"ТАКО" ("Технологічна Аграрна Компанія Об'єднана") вважає неприпустимим використання комерційними банками з іноземним капіталом брудних методів тиску по відношенню до українських аграріїв, застосування подвійних стандартів та спотворення фактів. Про це йде мова у повідомленні, розповсюдженому прес-службою компанії.

Зокрема, в "ТАКО" обурені публічними заявами посадових осіб комерційного банку Unicredit Bank та його офіційними прес-релізами, в яких навмисно спотворюється інформація про конфлікт у с. Паволоч Попільнянського району Житомирської області, де безпідставно звинувачується компанія "ТАКО".

"Хочемо нагадати, що після інциденту голова Попільнянської райдержадміністрації Роман Суботенко заявляв, що бійка із застосуванням зброї була спровокована саме охороною одного комерційного банку. Враховуючи це, публічні заяви банку Unicredit Bank з цього приводу є, як мінімум, цинічним маніпулюванням інформацією, а як максимум - умисним її спотворенням. Наголошуємо, що це неприпустимо для банківської установи з іноземним капіталом", - підкреслили в "ТАКО".

У компанії наголосили, что Unicredit Bank в ситуації з "ТАКО" намагається використати на свою користь рейдерські дії іншого комерційного банку.

"Наразі обласне управління МВС в Житомирській області проводить слідчо-розшукові заходи щодо інциденту у с. Паволоч Попільнянського району Житомирської області. До їх завершення всім сторонам конфлікту краще утриматися від будь-яких публічних оцінок та коментарів", - підкреслили в "ТАКО".

В компанії відзначили, что аграрний сектор України знаходиться наразі у кризовому стані. "В цій складній ситуації комерційні банки замість того, щоб підтримати сільське господарство, намагаються зі зброєю в руках відібрати майно у агрокомпаній. Така позиція банків є безвідповідальною, адже вона призведе до знищення національного сільгоспвиробника", - наголосили в прес-службі компанії "ТАКО".