ua en ru

Ініціативи НБУ ведуть Україну до економічного колапсу, - Медведчук

Нинішнє керівництво Нацбанку демонструє не тільки непрофесіоналізм, але і колосальну відірваність від реальності. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

За його словами, НБУ пропонує нововведення, які тільки створюють панічні настрої в суспільстві і остаточно підривають довіру до регулятора. "Так, глава НБУ Валерія Гонтарєва вже заявила, що Нацбанк ініціює законодавче обмеження готівкових розрахунків сумою в 1 тис. євро. Більш того, регулятор сподівається, що зуміє переконати Верховну Раду внести зміни в Цивільний кодекс України і заборонити дострокове зняття депозитів, оформлених на певний строк. Складається враження, що глава НБУ погано усвідомлює наслідки такої політики", - підкреслив він.

Медведчук зазначив, що рішення Нацбанку про введення заборони на депозити та кредити в російських рублях є суто політичним. "Куди небезпечніша для економіки України жорстка прив'язка до долара. Навіть російський газ для потреб українських споживачів ми закуповуємо, оплачуючи її в доларах США. До речі, Росія і Китай готові перейти на розрахунки в рублях і юанях, в тому числі і в таких масштабних операції, як оплата енергоносіїв", - додав лідер "Українського вибору".