ua en ru

За ініціативи "Українського вибору" відбувся круглий стіл до Дня незалежності України

23 серпня 2016 року з ініціативи громадських організацій ― партнерів Руху "Український вибір — Право народу" відбувся круглий стіл "25 років незалежності України. Досягнення, втрати, реалії. Перспективи країни і суспільства".

У засіданні взяли участь: Валерій Блідар, член виконкому Руху "Український вибір — Право народу", координатор роботи з громадськими об'єднаннями; Андрій Павленко, керівник напрямку організаційного будівництва Руху; Ігор Кириченко, керівник проекту по програмі "Боротьба з корупцією" Руху; Олександр Колтунович, кандидат економічних наук; Валентин Лук'яник, громадський і релігійний діяч; Ігор Швигін, заступник керівника напряму організаційного будівництва Руху; лідери та представники громадських організацій України; лідери територіальних центрів Руху; керівники обласних територіальних рад Руху; правозахисники, священнослужителі, науковці, представники ЗМІ

Модератором конференції став Валерій Блідар, який привітав всіх присутніх з Днем незалежності України. Він зазначив, що за 25 років країна пройшла дуже складний шлях, але "в останні кілька років Україні було найважче". Олександр Колтунович у свою чергу додав, що за 25 років незалежності Україна "втратила весь свій економічний потенціал".

Ігор Кириченко розповів про відсутність забезпечення державою конституційних прав і свобод громадян та громадських об'єднань України, а Валентин Лук'яник поділився своєю тривогою щодо зниження впливу православ'я на життєдіяльність суспільства і держави.