ua en ru

Ініціатива "Рідне село" є дієвим механізмом для відродження сільських територій в Україні, - міжнародні експерти

Ініціатива міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка "Рідне село" є дієвим механізмом для відродження сільських територій в Україні. Таку думку висловили експерти та представники аграрних органів влади іноземних держав.

Згідно з програмою "Рідне село", держава максимально сприятиме у створенні нових кооперативів, які стимулюватимуть соціально-економічний розвиток сільських територій.

"У нашому парламенті знаходиться законопроект про створення кооперацій та запровадження програми дотацій за зберігання та утримання молодняку великої рогатої худоби. Мені приємно відзначити, що саме досвід українських колег допоміг нам у розробці цих програм", - наголосив радник міністра сільського господарства Грузії Омар Качарава. Також він зазначив, що вже давно функціонує українсько-грузинська робоча група зі співробітництва в агропромисловій галузі, і Грузія постійно вивчає механізми розвитку сільського господарства України. "Ми вдячні українським аграріям за їхню відкритість та досвід", - запевнив експерт.

В свою чергу, заступник начальника департаменту захисту рослин та збереження ґрунтів Міністерства регіонального розвитку Угорщини Габор Солкой розповів, що був приємно здивований рівнем українського сільського господарства та тим, як український уряд стимулює розвиток аграрного сектору. Він наголосив на важливості створення кооперацій для розвитку сільських територій та розповів про створення сімейних ферм та кооперативів в Угорщині. "Ми давно йдемо шляхом розвитку сімейних ферм та кооперативів у сільській місцевості, а також стимулюємо створення великих ферм з високим рівнем технічного забезпечення", - зазначив Солкой.

Окрім того, схвально оцінив своєчасність втілення ініціативи "Рідне село" і заступник міністра сільського господарства та продовольства Білорусії Леонід Маринич. За його словами, сільського мешканця необхідно забезпечити комфортними умовами праці та проживання, тому ініціатива "Рідне село" стане реальним дієвим механізмом для відродження сільських територій та покращення життя їхніх мешканців.