ua en ru

Інформація щодо замінування промислових об'єктів у Харкові не підтвердилась

Інформація щодо замінування промислових об'єктів у Харкові не підтвердилась Фото: завод імені Малишева у Харкові

Жодних вибухових речовин правоохоронці не виявили

Інформація про замінування низки промислових об'єктів, що знаходяться у Харкові по вулиці Плеханівській не підтвердилась. Про це повідомляє прес-служба головного управління Національної поліції у Харківській області.

"Жодних вибухових речовин правоохоронці не виявили...Зараз співробітниками поліції здійснюються усі необхідні розшукові заходи з метою встановлення осіб, які зробили повідомлення про замінування. Наразі підприємства працюють в штатному режимі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відомості про вказану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Як повідомляється, у ході перевірки з території заводу ім. Малишева працівники поліції евакуювали 20 осіб, провели ретельний огляд території загальною площею близько 3000 кв.м. З головного цеху та адміністративного корпусу заводу імені Фрунзе також було евакуйоване 50 осіб, оглянуто територію загальною площею близько 2000 кв.м. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харкові правоохоронні органи перевіряють інформацію про замінування низки промислових об'єктів, що знаходяться по вулиці Плеханівській, 126А, начебто, закладено вибухівку. У міліції зазначили, що за даними адресами знаходяться завод імені Малишева, завод імені Фрунзе і "Харківобленерго".

На місце події для перевірки інформації виїжджала слідчо-оперативна група Комінтернівського райвідділу поліції, кінологічна служба, експерти-криміналісти та вибухотехніки.