ua en ru

Інформація про порушення справи проти екс-головного архітектора Києва є недостовірною, - адвокат

Адвокат колишнього головного архітектора Києва Сергія Бабушкіна спростовує інформацію, поширену деякими ЗМІ стосовно відкриття кримінального провадження за фактом спроби протиправного заволодіння бізнес-центром, розміщенним за адресою Дніпровський спуск, 1. Про це йдеться у заяві адвоката - Гнатюк Наталії Василівни.

"Жодних офіційних повідомлень про порушення такої справи проти Бабушкіна С.В. від офіційних органів не надходило. Більше того, існує ряд документів, які підтверджують що, саме Бабушкін є стороною, яка постраждала в результаті неправомірних дій окремих осіб, які незаконно привласнили майно, що належить йому", - зазначено у заяві.

Адвокат зазначила, що в тексті повідомлення містилась недостовірна інформація змісту: "Згідно з визначенням суду, 20 і 23 травня 2014 року державний реєстратор відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Печерського району Л.Орел з використанням завідомо підроблених документів внесла зміни до Єдиного державного реєстру про зміну складу засновників і юридичної адреси ТОВ "Ліра-2000".

"Інформація про використання завідомо фальсифікованих документів спростовується тим, що підставою для внесення змін до установчих документів ТОВ "Ліра-2000" є судове рішення, яке набрало законної сили, яким Бабушкін С.В. правомірно був визнаний власником 100 % часток статутного капіталу ТОВ "Ліра-2000", - підкреслила Гнатюк у своїй заяві.

Адвокат також зазначила, що інформація про порушення кримінальної справи була отримана із неперевірених джерел. "Зокрема на це вказує та обставина, що станом на теперішній час не порушено кримінальне провадження щодо дій або бездіяльності Бабушкіна С.В., спрямованих на заволодіння ТОВ "ЛІРА-2000", - підкреслила вона.