ua en ru

Інформація про підвищення тарифів на газ, найімовірніше, недостовірна, - експерт

Опублікована деякими ЗМІ інформація, що стосується прийняття урядом низки непопулярних рішень, найімовірніше, недостовірна. Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"По всій видимості, ця інформація недостовірна. Думаю, що не варто оперувати неперевіреною інформацією, оскільки не було жодних офіційних заяв. Більш того, не варто брати до уваги різного роду коментарі, які передвіщають різні економічні неприємності",- зазначив Карасьов.

За його словами, різного роду спекуляції і домисли навколо ймовірного підвищення тарифів для населення та інших рішень на даному етапі найрозумніше ігнорувати. При цьому директор Інституту глобальних стратегій зазначив, що про плани влади щодо підвищення тарифів на газ, скасування пільг для бізнесу або зміни курсу національної валюти, мова не йшла і не йде.

Нагадаємо, вчора з'явилася інформація, що на спеціальній нараді у Президента України Віктора Януковича, що відбувся незабаром після його переговорів з Президентом РФ Володимиром Путіним, було прийнято ряд принципових рішень, які раніше стримували прогрес у переговорах з МВФ. Зокрема повідомлялося, що Янукович погодився на часткове підвищення тарифів на газ для населення. При цьому пізніше джерела в Адміністрації Президента спростували цю інформацію.