ua en ru

Інформація про замінування апеляційного госпсуду у Києві не підтвердилася

Інформація про замінування апеляційного госпсуду у Києві не підтвердилася Фото: вибухотехніки (facebook.com/artem.shevchenko.9)

Небезпечних предметів на території суду не виявлено

Поліція Києва не підтвердила інформацію про замінування апеляційного господарського суду (КАГС). Про це повідомляє прес-служба поліції столиці.

"На місці події працювали фахівці всіх профільних служб, які провели ретельне обстеження приміщення державної установи та прилеглої території. Ніяких небезпечних предметів не виявлено", - йдеться в повідомленні поліції.

Повідомляється, що в 12:20 надійшло повідомлення про те, що заміновано адмінбудівля Київського апеляційного господарського суду. За вказаною адресою одразу ж виїхали екіпажі патрульних, слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції, фахівці вибухотехнічної служби, рятувальники.

Подію зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинення кримінальних злочинів територіального управління поліції.

На даний момент вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Києві перевіряють повідомлення про замінування апеляційного господарського суду. "У зв'язку з повідомленням про замінування будівлі, робота КАГС тимчасово припинена", - йдеться в повідомленні.