ua en ru

Інформаційне наповнення державного земельного кадастру завершиться до 2020 р., - Тимченко

Наразі Державним агентством земельних ресурсів проводиться розробка програмного забезпечення та наповнення державного земельного кадастру, яка буде повністю завершена до 2020 року. Про це в ході наради "Про впровадження автоматизованої системи державного земельного кадастру" повідомив голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко, передає прес-служба Мінагрополітики.

"На даний момент вже фактично завершується формування картографічної основи кадастру. Так, завершена аерофотозйомка всієї території України, на завершальному етапі знаходиться і розробка програмного і апаратного комплексу кадастрової реєстраційної системи. І на даний момент в Харківській області та місті Севастополі проходить дослідна експлуатація пілотної версії програмного забезпечення", - повідомив Тимченко.

Окрім того, не чекаючи запуску нового програмного продукту, розробленого в рамках співпраці зі Світовим банком, Державним агентством земельних ресурсів розроблено і запроваджено тимчасову перехідну автоматизовану реєстраційну систему. Так, з січня 2012 року кожен заявник може через сайт відомства відстежити долю своєї заяви - досить ввести номер заявки і останніх чотири цифри ідентифікаційного коду, повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, раніше Тимченко заявив, що на створення земельного кадастру витрачено 40 млн дол.