ua en ru

Інформаційна атака на Іллічівський порт знижує його інвестпривабливість, - експерт

Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер вважає, що інформаційна атака на керівництво Іллічівського морського торговельного порту може призвести до зниження інвестиційної привабливості галузі в цілому.

"Спроби дискредитувати підписання меморандуму про намір Soufflet Group інвестувати в будівництво зернового перевантажувального комплексу в Іллічівському порту можуть ініціювати конкуренти Soufflet Group або скажімо бажаючі зайняти місце директора порту. Якщо це так, то через чергові корпоративні розборки Україна може втратити інвестора", -зазначив Пасхавер.

На його думку до будь-якого інвестора, який готовий працювати в Україні треба ставитися максимально доброзичливо, оскільки через війну на Сході та економічний спад в Україні спостерігається серйозний відтік інвестицій.

Раніше в ряді ЗМІ пролунали звинувачення, що нібито компанія Soufflet не є великим світовим гравцем і не може в дійсності надати інвестиції в ІМТП.

Згідно звинуваченням, підписання меморандуму про наміри компанії Soufflet є просто "фарсом" міністра інфраструктури Пивоварського, директора ІМТП Юрія Крука та інших представників МІУ.

Нагадаємо, 19 червня був підписаний Меморандум про намір Soufflet Group інвестувати в будівництво зернового перевантажувального комплексу в Іллічівському порту. Передбачається, що він зможе обробляти понад 1 млн вантажів. Заявлений обсяг інвестицій становить 70 млн дол. Це один із 12 інвестиційних проектів "Стратегії розвитку Іллічівського порту" представлена директором ІМТП Юрієм Круком.

Компанія Soufflet Group є частиною міжнародного консорціуму. У 2007 року Soufflet об'єдналася з австралійською компанією ABB Grain, що спеціалізується на торгівлі ячменем. В результаті об'єднання виникла спільна "дочка" представлена в Україні - New World Grain Ukraine