ua en ru

Інформатор бойовиків ДНР проведе за ґратами 8 років

Інформатор бойовиків ДНР проведе за ґратами 8 років Фото: інформатор повідомляв дані про розташування і переміщення військової техніки й особового складу ЗСУ

Чоловік збирав та передавав по мобільному телефону терористам дані щодо розташування та переміщення військової техніки та особового складу ЗСУ

Волноваський районний суд Донецької області виніс вирок, відповідно до якого мешканця міста Волноваха Донецької області визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації). Повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Під час слідства було встановлено, що з жовтня 2014 року по січень 2015 року 43-річний мешканець міста Волноваха Донецької області добровільно вступив до лав терористичної організації "ДНР" та почав працювати на бойовиків так званим "інформатором".

Чоловік збирав та передавав по мобільному телефону терористам дані щодо розташування та переміщення військової техніки та особового складу Збройних Сил України, зокрема в районі м. Волноваха, сіл Рибінське, Ближнє та Бугас Волноваського району.

У подальшому ця інформація використовувалась бойовиками під час артилерійських обстрілів місць дислокації військовослужбовців та військової техніки ЗСУ, а також інших військових формувань, задіяних в проведенні Антитерористичної операції на території Донецької області.

Злочинну діяльність громадянина було припинено наприкінці січня поточного року співробітниками СБУ. Його було затримано та заарештовано.

За співпрацю з терористами суд, підтримавши позицію прокуратури Донецької області, призначив обвинуваченому реальну міру покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, командира міліцейського батальйону "Слобожанщини" Андрія Янголенка, якого звинувачують у підготовці низки замахів, в тому числі на міністра внутрішніх справ України (МВС) Арсена Авакова, випустили під заставу зі слідчого ізолятора Військової прокуратури у Артемівську (Донецька обл.).