ua en ru

Інфляція в Україні у серпні склала 0,1%, - Держстат

Інфляція в Україні у серпні склала 0,1%, - Держстат Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Споживчі ціни в Україні в серпні порівняно з липнем не змінилися

Рівень базової інфляції в серпні 2018 року порівняно з липнем 2018 року становив 0,1%, з початку року - 3,5%. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

За даними Держстату, споживчі ціни в Україні в серпні поточного року порівняно з попереднім місяцем не змінилися. Разом з тим, з початку року ціни зросли на 3,6%.

"Базова інфляція в серпні 2018 року порівняно з попереднім місяцем становила 0,1%, з початку року - 3,5%", - повідомили у Держстаті.

Також повідомляється, що на споживчому ринку в серпні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,6%. Найбільше подешевшали овочі та фрукти, а подорожчали яйця, м’ясо, хліб та кисломолочна продукція. Також у серпні на 0,9% подорожчали алкоголь та сигарети.

"Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5% відбулося головним чином за рахунок підвищення плати за оренду житла на 1,7%, тарифів на каналізацію - на 1,2%, утримання будинків та прибудинкових територій - на 0,9%, водопостачання - на 0,8%", - зазначають у Держстаті.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за даними НБУ, девальвація гривні суттєво не відобразиться на інфляції.

Зазначимо, Національний банк України (НБУ) залишив прогноз інфляції на кінець 2018 року на рівні 89% і переглянув прогноз базової інфляції у бік зниження до 7,1%.