ua en ru

В Індонезії в районі землетрусу почалося виверження вулкана

В Індонезії в районі землетрусу почалося виверження вулкана Фото: виверження вулкана Сопутан (twitter.com/Sutopo_PN)

Влада Індонезії заявила про небезпеку польотів у районі виверження

На індонезійському острові Сулавесі, який постраждав від землетрусу, почав вивергатися вулкан Сопутан. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформацію AP.

Повідомляється, що виверження почалося в середу вранці, в повітря було викинуто стовп попелу заввишки у 6 км. Вулкан Сопутан знаходиться в провінції Північний Сулавесі, яка раніше постраждала від землетрусу. Влада Індонезії випустила оповіщення для літаків, а місцевим жителям заборонили наближатися до району Сопутана. На даний момент про евакуацію не було оголошено.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ООН виділила Індонезії 15 млн доларів для ліквідації наслідків цунамі і землетрусу. Руйнівний землетрус на Сулавесі стався 28 вересня.

За останніми даними, кількість загиблих в результаті землетрусу і цунамі становить 1347 осіб. Очікується, що кількість жертв може зрости, оскільки рятувальники ще не дісталися до всіх постраждалих районів. Місцева поліція забезпечує супровід конвоїв допомоги.

Заступник Директора департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що українців немає серед загиблих і постраждалих в результаті землетрусу в Індонезії.