ua en ru

Землетрус в Індонезії: кількість загиблих зросла до 1347

Землетрус в Індонезії: кількість загиблих зросла до 1347 Фото: наслідки землетрусу в Індонезії (twitter.com/Sutopo_PN)

В Індонезії не вистачає обладнання для допомоги постраждалим від землетрусу

В Індонезії кількість загиблих внаслідок землетрусу та подальшого цунамі зросла до 1347 людей. Про це повідомляє ANSA.

"Зростає число жертв землетрусу та викликаного ним цунамі в Сулавесі, Індонезія: кількість підтверджених смертей зросла до 1347, згідно з новим оновленням індонезійського агентства з цивільного захисту", - йдеться у повідомленні.

Відзначимо, заступник директора департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомляв, що серед загиблих і постраждалих в результаті землетрусу в Індонезії громадян України немає.

Також напередодні стало відомо, що в Індонезії не вистачає обладнання для допомоги постраждалим від землетрусу. Очікується, що кількість жертв ще збільшиться, так як рятувальники досі не дісталися до всіх постраждалих районів. Місцева поліція забезпечує супровід конвоїв допомоги.

Нагадаємо, 28 вересня 2018 року в Індонезії стався землетрус, магнітуда якого склала 7,5. На острові Сулавесі зруйновані тисячі житлових будинків, лікарень, готелів та інших будівель.

Зазначимо, Індонезія розташована на Тихоокеанському вулканічному вогняному кільці і регулярно потрапляє під землетруси. У 2004 році цунамі в Індійському океані вбило 226 000 людей в 13 країнах, у тому числі понад 120 000 осіб в Індонезії.