ua en ru

Індія зацікавлена у збільшенні імпорту української соняшникової олії

Індія зацікавлена у збільшенні імпорту української соняшникової олії Фото: соняшникова олія (globalhealthnow.org)

На Індію припадає 33% експорту української соняшникової олії  

Індія зацікавлена в нарощенні обсягів імпорту української соняшникової олії. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Так, вказано, що 2 серпня відбулася зустріч керівників Держпродспоживслужби напрямків фітосанітарної безпеки та безпечності харчових продуктів з представниками індійської асоціації експортерів олійних культур, в ході якої були обговорені питання експорту до Індії соняшника та соняшникової олії українського виробництва.

"У заході взяли участь представники 10 провідних індійських компаній, які зазначили, що українські харчові продукти мають високу якість. Сторони обговорили процеси державного контролю якості та безпечності харчових продуктів в Україні та особливості експорту до Індії. Вони також висловили зацікавленість у збільшенні обсягів експорту до Індії", - підкреслюється у повідомленні.

У свою чергу, представники Держпродспоживслужби нагадали, що 33% експорту української соняшникової олії припадає на Індію.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві аграрної політики та продовольства заявили, що за січень-травень 2017 року експорт української аграрної продукції склав 7,513 млрд доларів США і збільшився майже на 1,795 млрд доларів у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.