ua en ru

Індія до кінця тижня має намір випробувати нову ракету дальнього радіусу

Збройні сили Індії готуються випробувати нову ракету дальнього радіусу, повідомляє France 24. Очікується, що запуск ракети Agni-5, яка може бути використана як носій ядерної боєголовки, пройде до кінця поточного тижня.

Як повідомили представники індійської Організації оборонних досліджень і розробок (DRDO), дальність Agni-5 складає більше 5 тис. км. Цього теоретично вистачить, щоб нанести удар по державах в Азії і в Європі, і в Африці. "Така дальність польоту відповідає всім вимогам, які визначені міністерством оборони та іншими відомствами. Точна дата запуску поки відсутня, це пов'язано зі складністю організації процесу пуску", - повідомив представник DRDO Раві Гупта.

Гупта одночасно зробив звернення до міжнародного співтовариства, закликавши країни зберігати спокій, оскільки базовий пункт доктрина Індії полягає у відмові від використання зброї першими.

На сьогодні тільки збройні сили РФ, США, Франції, Великобританії та Китаю мають у своїх арсеналах ракети більшого радіуса, ніж заявлено в характеристиках в індійського зразка.

Індія входить до числа 10 країн з найбільшим військовим бюджетом. З 2011 р. по 2015 р. Делі на закупівлю озброєнь витратить більше 100 млрд дол.

Нагадаємо, в червні 2011 р. в Індії відбулися випробування балістичної ракети типу Prithvi, здатної доставляти ядерні боєголовки і має діапазон дії в 350 км.