ua en ru

Україна зайняла друге місце серед найбільш песимістично налаштованих країн світу

Україна зайняла друге місце серед найбільш песимістично налаштованих країн світу Фото: Індекс споживчої довіри у I кварталі впав 2016

Індекс споживчої довіри в Україні в першому кварталі 2016 року впав

Індекс споживчої довіри в Україні в першому кварталі 2016 року впав на 2 пункти до попереднього кварталу - до 46 пунктів. Україна, як і раніше, займає передостаннє місце серед найбільш песимістично налаштованих країн світу, повідомляє прес-служба компанії Nielsen.

"На падіння настроїв українського споживача вплинуло багато факторів. Безумовно, впливають політична турбулентність - зміни в українському уряді, протистояння серед політичних партій, повільні реформи і боротьба з корупцією. Додають тривоги очікування нової хвилі підвищення тарифів на комунальні послуги, а також малорезультативні зустрічі в урядових верхах щодо конфлікту на Сході", - наголошується в повідомленні.


"З позитивних тенденцій, слід зазначити стабилизировавшийся курс гривні і прогнозоване зниження інфляції до 18% в цьому році, порівняно з 49% у 2015 роком. Хочеться вірити в те, надалі економіка буде посилюватися", - наголошується у тексті.

Також відзначимо, індекс споживчої довіри включає в себе три показника: оцінку перспектив на ринку праці в найближчі 12 місяців, рівень фінансового благополуччя в найближчі 12 місяців і готовність споживачів витрачати гроші.

Нагадаємо, раніше купівельна активність росіян знизився до історичного мінімуму.